bilgisayar öğretmeni olmak istiyorum!!!

Özlük Haklarımız, Önemli yönetmelik, mevzuat ve genelgeler...

bilgisayar öğretmeni olmak istiyorum!!!

Mesaj20 Tem 2010, 13:38

:?: :?: merhabalar ben anadolu meslek lisesi bilişim teknolojileri bölümünden bu yıl mezun oldum.Ve suan tercih asamasındayım.Siz değerli öğretmenlerimden bana bir konuda yardım etmenizi istiyorum.
Şu an yeni sistemde ek puanların etkisini önemli bir şekilde azaltılar zaten kısıtlı olan imkanlarımızı daha da zora soktular.Bu sistemde benim 4 yıllık kazanmam zor görünüyor.Benimse öğretmenlikten baska gitmek istediğim bir bölüm yok.Ve 2 yıllık tercih yapmam gerektiği genelde bana söyleniyor.Sorum 2 yıllık tercih yapsam kaybedermiyim,dgs ile geçiş sansım nasıl,bir yıl daha sıkı bir şekilde sınava mı hazırlanıyım açıkcası zor bir durumdayım sizlerin tecrübeleriniz önerileriniz benim için önemli.
ÅŸimdiden tesekkr ediyorum
"yardım kısmı bulamadığım için konu kısmına yazdım"
ber@t

Yeni Üye
Yeni Üye

Åžehir: izmir
YaÅŸ: 20

Re: bilgisayar öğretmeni olmak istiyorum!!!

Mesaj20 Tem 2010, 14:57

Öncelikle kendi geçmişimden biraz bahsedersem, yazdıklarımı neden yazdığımı anlayabilirsin.
Liseden mezun olduğum yıl iki yıllık kazandım ama gitmedim. Ertesi yıl tekrar hazırlandım ancak o dönemdeki sebeplerden-şartlardan dolayı çok puanım kırıldığından aldığım puan iki yıllığa yetti. İki yıllığı birincilikle bitirip dgsye girdim ancak dgs garip bir sınav olduğundan ilk yıl çok iyi net çıkarmama rağmen geçiş yapamadım. ikinci yıl hem öss hem de dgsye girdim ve dgs ile eğitim fakültesi, öss ile de elektrik elektronik mühendisliğini kazandım ve şimdi 5 yıllık bir bilgisayar öğretmeniyim. Geçmişe baktığımızda çok dolambaçlı bir yol izlediğimi görebiliriz ve bu hiç de kolay olmuyor. Diğer yandan dgs ile geçiş yapman için hem okuldan aldığın ortalaman yüksek olacak hem de çok iyi net çıkaracaksın. Örneğin sayısaldan 80 soru soruluyorsa 70-75 çıkarman gerek. Bu da yeterli olmuyor bazen, genel başarıya bakılarak gerilerde de kalabiliyorsun. Diğer yandan dgs ile bir bölümde türkiye genelinde ortalama 100 civarında öğrenci alınıyor. yani baya düşük. Şu durumda en nihayi kararı yine sen verebilirsin. Kendini sınava odaklayabilieceksen sınava hazırlan ama ben kumar oynamak istiyorum dersen benim gittiğim yoldan git ama dediğim gibi bu bir kumar. Yeni mezun isen sağlam şekilde hazırlanırım dersen sınavı birkez daha dene. Hakkında hayırlısı olsun...
emperor1

Yeni Üye
Yeni Üye

Åžehir: istanbul
YaÅŸ: 31

Mesaj20 Tem 2010, 18:51

Öncelikle ilgilendiğiniz için tesekkr ederim ayrıca bu kadar emeğin sonucunda mutlu sona ulaşmanıza sevindim gerçekten.
Kararımı verdim daha doğrusu vermek zorunda kaldım.Öncelikle tercihimi 4 yıllık üniversitelere yapacağım.Son 2 tercihime de sehrimde ki 2 yıllık bilgisayar programcılığını yazacağım.zaten dersana hocalarım ek puanlı sıralamamın oldukça iyi olduğunu meslek liselerin içinde rahatca yerleşebileceğimi söylüyorlar.ama anadolu liseleri ve düz liseler beni oldukça korkutuyolar...Bundan sonra yapmam gereken herhalde onların bölümümü tercih etmemeleri için dua etmek..Ek puanın etkisinin azaltılmasını hangi mantığa göre yapıyorlar anlamıyorum gerçekten.Sınavda 4 yanlış 1 doğruyu götürüyor ösym nin 49 yanlışı ("sözde unutkanlığı :)")neden birilerini götürmüyor .....
ber@t

Yeni Üye
Yeni Üye

Mesaj28 Tem 2010, 17:32

arkadaşlar ben bir konu hakkında önerilerinizi bekliyorum....
uzaktan eğitim programları hakkında bilgileriniz tecrübeleriniz varsa yazabilirmisiniz..Uzaktan eğitim programlarını önerir misiniz???
araştırmalarıma göre oldukça cazip ama ek ücret ödemek gerekiyor mu üniversitelerin sayfalarından(sakarya,karadeniz teknik) bu bilgiye ulasamadım...
ber@t

Yeni Üye
Yeni Üye

Mesaj10 AÄŸu 2010, 09:53

bilgisayar öğretmeni olmak istiyorsan vazgec. giderek öğretmenlikten cıkıyor
blackpeace123

Yeni Üye
Yeni Üye

Åžehir: istanbul
YaÅŸ: 13

Mesaj10 Ara 2010, 07:20

bir bilgisayar öğretmeni olarak kesinlikle ve şiddetle kaçınmanı tavsiye ediyorum bilgisayar öğretmenliğinden.. nedeni ise çok açık.. KPSS vesilesiyle atanma çok zor ve atandıktan sonra da çok zor. hakların aşırı derecede yeniyo ve bir nevi bilgisayar tamircisisin okullarda. zerre değerin yok.... ii düşün derim....
lyon-85

Yeni Üye
Yeni Üye

Åžehir: denizli
YaÅŸ: 26

Mesaj20 Ara 2010, 02:18

olacaklar seni memnun etmeyecektir...
ahmet

Süper Üye
Süper Üye

Åžehir: ankara
YaÅŸ: 26

Mesaj25 Ara 2010, 22:01

araştır ve düşün...
Kopan bir ipe, sımsıkı bir düğüm atarsanız , ipin en sağlam yeri artık bu düğümdür.
Ama ipe her dokunuşunuzda , canınızı acıtan tek nokta , yine o düğümdür...
onselder

Kullanıcı avatarı
Süper Üye
Süper Üye

Åžehir: Ankara
YaÅŸ: 21

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 0 misafir

Hakmido Lider Grup Enerji