BT Öğretmenlerinin Norm Kadro Sorunu, BT Rehber Öğretmenliği

Hangi üniversitede okuyorsunuz yada hangi üniversiteden mezunsunuz, arkadaşlarınızı burada bulabilirsiniz...

Re: BT Öğretmenlerinin Norm Kadro Sorunu, BT Rehber Öğretmen

Mesaj20 Nis 2011, 20:04

Bu yazıları sadece biz mi okuyoruz veya görüyoruz?! Neden okuması gereken makamdaki kişiler okumuyor ve bize cevap veya gerekeni yapmıyorlar! Sanırım görülmeye değer değiliz!
Ali YURDAGÜL
Bilişim Teknolojisi Öğretmeni
Suhseran

Kullanıcı avatarı
Site Yöneticisi
Site Yöneticisi

Åžehir: Antalya
YaÅŸ: 33

Mesaj21 Nis 2011, 11:36

Değerli hocalarım,
Evet pek çok ve büyük sıkıntı içersindeyiz ama bence bunun birazda suçlusu biziz. Derslerimiz birkaç programı kullanmaya ve oyunlara mahkum ettik. Şimdi de sıkıntı yaşıyoruz. Kısa vadede pekçok şey yapılmaya çalışılıyor. Uzun vadede derslerimize ciddiyet kazandırmazsak herşey çok daha kötü olacak gibi. Ben ve arkadaşlarım bunu matematik ile el ele vermekte olduğunu düşünüyoruz.

Öğrencilerin matematik derslerine yardımcı, derslerde gelişimlerine katkılı, bilimsel bir konu eklersek prestijimiz, ciddiyetimiz zamanla artacaktır. Bunun için bizim çalışmamız şu:

Programlama ve algoritma konularının matematik sorularını çözümünde kullanılması ve bunun Türkçe sahte kodlarla yapılması ile derslerimize yeni bir anlam, renk, prestij ve ciddiyet getirecektirdiye düşündük. Bu çalışma ile tüm bilgisayar öğretmenleri ve öğrencilerimiz teşvik etmek istiyoruz. Uzun vadede sonuç getirecektir ümidindeyiz.
Kısa vadeli bir hedef olan eylemler kadar, uzun vadeli bir hedef olan bu çalışmayı da desteklemenizi bekliyoruz.

Saygılarımla
baysan@enformatik.org

Detayları http://www.bilgisayarbilisim.net/yarisma-ve-ilanlar-f260/enformatik-olimpiyati-turkce-programlama-matematik-t63543.html mesajımda okuyabilirsiniz.

http://www.enformatik.org
enformatik

Yeni Üye
Yeni Üye

Åžehir: istanbul

Mesaj30 Nis 2011, 15:40

meltemhoca yazdı:
sibelhoca yazdı: Bence;
-Derslerin ilköğretimde devam edeceği,
-[b]Mesai saatlerinin 09:00-15:00 arası olacağı,

-Görev tanımlamalarının açık ve net olarak yapıldığı,
-Tamircilikten uzak,
-Saygın bir KADROLU BT REHBER ÖĞRETMENLİĞİ formülü[/b]

herkes için ortak ve en doğru formüldür.

kesinlikle size katılıyorum hocam...
Bütün sıkıntılarımızı özetlemiş burası zaten özellikle norm kadro sıkıntısı çözülsün artık...
:up: :up: :up:

mesai saatleri ikili öğretimde rehber öğretmenlerde de olduğu gibi 08-13 13-18 yani sabahçı öğleci şeklinde olmalı tekli öğretimlerde de 9-15 .... bizim okul ikili öğretim, 4 rehber öğretmen var 2 si sabahçı 2 si öğleci..
not: ben bilişim öğretmeni 1 taneyim ama norm fazlasıyım.. fazlalıksam niye bu kadar köle gibi çalıştırıyolar :agliyo:
bilerzen

Yeni Üye
Yeni Üye

Åžehir: Ankara
YaÅŸ: 30

Mesaj19 Eyl 2011, 00:13

Çalışma saatleri kesinlikle düzenlenmeli ve şu formatör öğretmen değerlendirme formu rezilliği kaldırılmalı. Okuduğumda bu kadar rahatsız olduğum çok az şey var onlardan biriside bu değerlendirme formundaki koşullar. Hiç rehber öğretmen değerlendirme formu yada sosyal bilgiler öğretmeni değerlendirme formu gördünüz mü yada o formlarda rehber öğretmen müdür yardımcılarının sorunlarına yardımcı oluyor mu? sorusuyla karşılaştınız mı. Veya sosyal bilgiler öğretmeni ders dışında çevre halkına tarih bilgisi veriyor mu ? gibi bir soruyla...
ozgurturkiye

Yeni Üye
Yeni Üye

Åžehir: istanbul

Mesaj14 Eki 2011, 10:19

Arkadaşalar o kadar duyguluyum ki. Psikolojimi anlatacak başka bir kelime bulamıyorum. Müdür yardımcımız formatörlük yazım gelince beni çağırdı ve "ya 8:00-17:00 çalışırsın ya da 18 saat ders(1 rehberlik+5 görsel sanatlar+12 bilgisayar)i götürür 15:00 te çıkarsın" dedi. Hiç fikrimi bile sormadı. Sadece 8:30 diye düzeltebildim. 2-3 gün hazmedemedim bu sözleri. Şimdi birde 9-10'lar için görsel sanatlar çalışıyorum, rehberlikle uğraşıyorum ve üstüne üstlük formatörlükte yapmaya çalışıyorum. Benim zoruma giden okulun şehirden uzakta olması ve bütün öğrencilerin okula servisle gelmeleri. yani saat 15'te okulda zaten hiçbir öğretmen , öğrenci kalmıyor. Sadece memur ve idareciler. Kafam her seferinde her tayin yerimde daha çok karışıyor. Her idareci kafasına göre mesaaimize ve işimize karar veriyor. Ben anneyim. 15:30'da çocuğumu kreşten almam gerekiyor. Tabiki kabul ettim. Ama ne kadar ne yapıyorum rayına oturtmakta çok zorlanıyorum. Mevsimlik işçi gibi yazı beklemekten çok sıkıldım. Yazı gelene kadar zaten ders dağılımını yapıyorlar. sonra bu planlarını idareciler değiştirmek istemiyorlar... Gerçekten çok sıktı artık bu mesele bu iş. İnşallah biran önce rayına oturur. Sevgilerimle.
julia

Yeni Üye
Yeni Üye

Åžehir: adana
YaÅŸ: 32

Önceki

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 0 misafir

Hakmido Lider Grup Enerji