4. ve 5. sınıflarda bilişim teknolojileri dersi kalkıyor mu?

Bilgisayar, Bilişim Teknolojileri ve Okul Formatör Öğretmenlerinin yorum, tartışma ve güncel gelişmeleri....

4. ve 5. sınıflarda bilişim teknolojileri dersi kalkıyor mu?

Mesaj22 Tem 2010, 01:36

Haftalık Ders Çizelgelerinde Yeni Düzenleme
Milli Eğitim Bakanlığı'nın (MEB), ilköğretim ve ortaöğretim haftalık ders saatlerinde yaptığı yeni düzenlemeyle, ilköğretim 1., 2. ve 3. sınıflarda haftalık zorunlu ders saati sayısı toplamı 25; 4. ve 5. sınıflarda ise 26 ders saatine indirildi.
http://www.meb.gov.tr/duyurular/duyurua ... sp?ID=7966

Eski çizelgede 28 saat zorunlu, 2saat seçmeli ders vardı. Bu 2 saat seçmeli derste BT Lab olan okullarda Bilişim Teknolojileri seçilirdi.
Yeni uygulamada 28 zorunludan, 1 saat fen ve teknoloji, 1 saatte rehberlik dersi kaldırıldı ve zorunlu ders 26ya indi. 4 saat serbest etkinlik uygulanacak. Seçmeli ders yok.
Bu yüzden 4 ve5. sınıflarda BT dersi artık yok gibi gözüküyor. Serbest etkinlik içinde seçilip seçilemeyeceği meçhul?

6-7-8 de ise önemli bir değişiklik yok. Sadece 8. sınıfta İnk. Tarihi desi 1 azaltılıp yerine vatandaşlık ve demokrasi dersi okutulacak.

Tek şubeli bir okulda bilişim teknolojileri öğretmeni haftada 3 saat derse girecek?
Bu dersin akibeti meçhul?
sibelhoca

Kullanıcı avatarı
Süper Üye
Süper Üye

Åžehir: Ankara
YaÅŸ: 28

Re: 4. ve 5. sınıflarda bilişim teknolojileri dersi kalkıyor mu?

Mesaj24 Tem 2010, 19:49

ıkı okulla doluyordu ekder sımdı 3 okulla dolmaz mecburı ders saatı ne mutlu bıze sadece 6 saat dersım olucak okulumda
sozlesmelıyım formatorde olamıyoruz formatcı öğretmendık artık oda olmaz bızden
savaz

Yeni Üye
Yeni Üye

Åžehir: hatay
YaÅŸ: 32

Mesaj24 Tem 2010, 20:44

Bilgisayar derslerini kademeli olarak kaldırmak istiyorlardı, bu da buna zemin hazırlayan düzenlemelerden birisi olabilir. Şunu da unutmayalım arkadaşlar, bakanlık bilgisayar öğretmenlerini formatör yapmak isterken okul idareleri ve şube müdürlerinin sıcak bakmamalarından dolayı sıkıntı yaşanıyor. Bakanlığın yapmış olduğu seçmeli ders, bu dersin notunun olmaması gibi düzenlemelere rağmen bilgisayar dersini seçen sonradan görme okul idareleri illaki bu dersi seçiyor. Birçok veli ve öğrenci ise notu olmayan bu dersin yerine satranç gibi derslerin seçilmesinden yana. Tabi bu durum ücretli öğretmen arkadaşların işine gelmiyor ancak, bakanlık kadrolu bilgisayar öğretmenlerini BT sorumlusu (veya teknik müdür yardımcısı) statüsüne geçirmeye çalışıyor. Asıl sorun bu geçiş sürecindeki belirsizlikler oluyor. Umarım ne yapacaklarsa bir an önce yaparlar da işimiz görevimiz NET şekilde belli olur ve kafamız rahat olur. Herkese kolay gelsin...
emperor1

Yeni Üye
Yeni Üye

Åžehir: istanbul
YaÅŸ: 31

Mesaj04 AÄŸu 2010, 20:27

bence bilişim teknolojileri ders saatleri 4. ve 5. sınıflarda azalmayacak serbest etkinlikler adı altında yer alan derslerde bilişim teknolojileri laboratuvarı olan okullar bilişim teknolojileri dersini seçeceklerdir. Bu dersleri verecek olanlar yine bilişim teknolojileri öğretmenleri olacaktır.
Bilişimciler morallerinizi bozmayın...
golova

Yeni Üye
Yeni Üye

Åžehir: bursa
YaÅŸ: 25

Mesaj10 AÄŸu 2010, 09:57

emperor1 yazdı:Bilgisayar derslerini kademeli olarak kaldırmak istiyorlardı, bu da buna zemin hazırlayan düzenlemelerden birisi olabilir. Şunu da unutmayalım arkadaşlar, bakanlık bilgisayar öğretmenlerini formatör yapmak isterken okul idareleri ve şube müdürlerinin sıcak bakmamalarından dolayı sıkıntı yaşanıyor. Bakanlığın yapmış olduğu seçmeli ders, bu dersin notunun olmaması gibi düzenlemelere rağmen bilgisayar dersini seçen sonradan görme okul idareleri illaki bu dersi seçiyor. Birçok veli ve öğrenci ise notu olmayan bu dersin yerine satranç gibi derslerin seçilmesinden yana. Tabi bu durum ücretli öğretmen arkadaşların işine gelmiyor ancak, bakanlık kadrolu bilgisayar öğretmenlerini BT sorumlusu (veya teknik müdür yardımcısı) statüsüne geçirmeye çalışıyor. Asıl sorun bu geçiş sürecindeki belirsizlikler oluyor. Umarım ne yapacaklarsa bir an önce yaparlar da işimiz görevimiz NET şekilde belli olur ve kafamız rahat olur. Herkese kolay gelsin...

evet hocam haklısın hatta bununla ilgili yakın zamanda anket yapıldı.
blackpeace123

Yeni Üye
Yeni Üye

Åžehir: istanbul
YaÅŸ: 13

Mesaj03 Eyl 2010, 11:08

Arkadaşlar 4 ve 5. sınıflarda bilgisayar dersi resmen kalktı. Bence ülke çapındaki bilgisayar öğremenlerinin yarısı norm kadro fazlası olacak bu kadar öğretmeni ne yapmayı planlıyorlar bi fikri olan varmı. Şu an serbest etkinlik dersi var ancak onda öğretmen bilişim teknolojileri müfredatından yararlanabilir diyor yani bilgisayar öğretmeni girer demiyor. Hiç kimse bu konuda net bir açıklama yapmıyor.

Ne olacak bizim durumumuz bilen var mı?
h_unal55

Yeni Üye
Yeni Üye

Åžehir: ankara
YaÅŸ: 28

Mesaj07 Eyl 2010, 12:43

Benim okulumda da 13 saatlik dersim var.Fen bilgisi öğretmenimiz 40 günlük rapor alacakmış.İdare onun yerine beni vermeye çalışıyor.Daha önceki yıllarda 21 saatten fazlasını istemiyorum diye dilekçe veriyordum ve o kadar derse giriyordum.şimdi fen dersleriyle beraber 30 saat derse gireceğim.İdareye itiraz hakkım yok mu?ders saatimi doldurmadığım için bu teklifi kabul etmezsem başka okula görevlendirme olabileceğini söylediler.ne yapabilirim?
nilbilgi

Yeni Üye
Yeni Üye

YaÅŸ: 35

Mesaj14 Eyl 2010, 19:45

Bilişim Teknolojileri Öğretmenleri Okullara Bilşimden Sorumlu müdür yardımcısı olarak veya bu işlere bakacak teknik bir sorumlu olarak atanaçağız. dersler zaman içinde kalkaçaktır.
vatan2006

Yeni Üye
Yeni Üye

Åžehir: konya
YaÅŸ: 31

Sonraki

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 0 misafir

Hakmido Lider Grup Enerji